Sebastiaan Vettel: Mercedes krachtbron valt tegen in kwaliicatie!

Vettel is van mening dat Mercedes eerder veel sneller was in de kwalificaties, nu valt de nieuwe krachtbron van Mercedes tegen verteld de Duitser. Lewis Hamilton pakte tijdens de openingsrace in Albert Park polepositie met een ruime voorsprong van zeven tienden. 

Red Bull coureur Daniel Ricardo liet weten na zijn kwalificatieronde dat de Mercedes auto zo goed is dat elke coureur de wagen op pole positie kan zetten. Vettel is niet onder de indruk van Mercedes of Lewis Hamilton, en dat blijkt ook doordat de Duitser de eerst GP van de formule 1 op zijn naam schrijft. 

Mercedes heeft meer nodig dan dit zegt Vettel, deze baan was haast onmogelijk om in te halen en ze waren echt niet sneller als vorig jaar zegt de Duitser. Als je goed naar de kwalificatie kijkt dan zie je dat Lewis sneller was in q1 en q2 en in q3 zijn laatste run was zijn enigste foutloze ronde waardoor er een pole in zat. 

De tijdwinst had niks te maken met die nieuwe motor die Mercedes nu gebruikt, misschien dat ze een tiende sneller waren met deze motor, maar geen 7 tienden sneller. Dit heeft Lewis op de een of andere manier zelf gereden en snel, alles credit dus naar hem. 

Na de persconferentie hadden de Engelsman en de Duitser nog mot met elkaar om eigenlijk niks, lewis zegt: ik wachtte tot de laatste run in q3 om maximaal vermogen te geven om de lach van Vettels gezicht te halen. Vettel: ik denk dat we ons niet moeten gaan verlagen tot zulke dergelijke zaken, daar zijn we te professioneel voor als F1 coureurs. We zijn totaal andere persoonlijkheden maar willen hetzelfde op de baan en op een nette manier. 

 

Een reactie plaatsen